Aktualno IZDVAJAMO

HVIDRA Župa dubrovačka na Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata

U organizaciji županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH, u Vukovaru je održano 24. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskoga rata, 24. SŠNIDOR pod Visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, Vlade i Sabora RH te pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i gradonačelnika grada Vukovara.

Natjecanje je okupilo 1100 sudionika iz svih hrvatskih županija, a sudjelovao je i ogranak HVIDR-e Župe dubrovačke te su postigli dobre rezultate u sportskim disciplinama.

Tijekom SŠNIDOR-a održao se i bogat popratni program; predavanje, prezentacija, edukacija, tribina i duhovne obnove. Hrvatski ratni vojni invalidi položili su vijence i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju iz Domovinskog rata, posjetili Memorijalni centar, Spomen domove hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Ovčari, te razgledali vodotoranj – simbol stradanja i otpora grada heroja Vukovara.

Natjecanje se održalo u 10 invalidskih sportskih disciplina, odnosno 28 sportskih natjecateljskih kategorija kao što su boćanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), ribolov i utrka u invalidskim kolicima.

Cilj programa je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata. Ovogodišnji SŠNIDOR zatvara se večeras, 13.travnja proglašenjem pobjednika.