IZDVAJAMO Kultura

Poziv svim ljubiteljima maškaravanja na redovnu skupštinu Župskog karnevala

Kao prvo, u ime svih kojima je karnevo prirastao srcu, želim reći da nam je iznimno drago što se ove godine veliki broj ljudi uključio u karnevalska događanja u Župi kako svojim maškaravanjem tako i sudjelovanjem u pripremi i organizaciji povorka, zabava, dječje maškarate, tekstova, plakata, tratamenata, rekvizita, lutrije, plesnih nastupa, izložbe, oslikavanja lica najmlađim maškarima, te u dočekivanju maškaranih grupa i kićenju…

Drago nam je da smo nastavili suradnju s Osnovnom školom Župa dubrovačka,  Vrtićem Župa dubrovačka, Centrom za rehabilitaciju Josipovac, Mažoretkama Župe dubrovačke, Limenom glazbom Župa dubrovačka, Restaurant & catering Flamingo. Posebno veseli što smo uspostavili suradnju s Turnirom župskih mjesta, KUD-om Marko Marojica i i plesnom skupinom DanceAround, kao i župskim ugostiteljima i hotelijerima: Hotelom Astarea, One Suite Hotelom, restoranom Bistro Kogo, Caffe barom Luna i Catamaran u čijim su prostorima održane maškarane zabave.

Nakon niza aktivnosti za ove poklade malo smo se odmorili od posla i možemo dalje. Ali prije toga treba se osvrnuti na učinjeno.

Svi vi prethodno nabrojani kao oni koji ste se uključili u karnevalska događanja i doprinijeli da ove godine Župa živi karnevo najpozvaniji ste da rečete: Kako vam je bilo? Što vas je gustalo, a što nije? Što biste mijenjali i kako?

Stoga vas sve ljubitelje maškaravanja pozivam na redovnu skupštinu Župskog karnevala koja će se održati 2.4.2019. (utorak) u velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka s početkom u 20 sati i sljedećim dnevnim redom:

  1. Izvješće i analiza rada za poklade 2019. godine
  2. Priprema ljetnog karnevala  (Održava se u petak 2.8.2019.)
  3. Razno

 

Dođite na Skupštinu ako vam je bilo lijepo da učinimo još ljepši ljetni karnevo.

Dođite na Skupštinu ako vam nije bilo lijepo pa nam pomozite da budemo bolji.

Svakako dođite jer, sjećate se prošlog poziva, „karnevo se neće učinit sam“. Tad ste nas poslušali i probudili se. Nemojte sad dignuti ruke od karnevala bio vam dobar ili ne. Krenuli smo.

Dođite i ako se nijeste dosad uključili, a voljeli biste.

Ima posla i mjesta za sve koji vole maškare i žele sačuvati djelić tradicije naše lijepe Župe.

Vidimo se…

Luce Čučić, predsjednica Župskog karnevala