Crna kronika IZDVAJAMO

Dvoje maloljetnika i 21-godišnjak uhvaćeni s drogom u stanu u Župi

Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku jučer, 22. siječnja, pretražen je stan u Župi dubrovačkoj koju kao najmoprimac koristi 21-godišnjak. Prilikom pretrage stana 21-godišnjak je zatečen u konzumaciji marihuane, a za to vrijeme u stanu su se nalazile još dvije maloljetne osobe od kojih je jedna, vidjevši policijske službenike, odbacila manje pakiranje marihuane.

Pretragom stana pronađena je manja količina marihuane, manja količina amfetamina, precizna digitalna vaga i 57 grama bijele praškaste tvari koja će biti upućena na vještačenje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 21-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama i kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, dok jeza maloljetnu osobu koja je odbacila marihuanu utvrđeno da je droga njeno vlasništvo i da je osobno donijela u stan koji je pretražen zbog čega se sumnjiči za kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a policija protiv dvoje osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

 

 

Foto:pixabay.com