Aktualno Crna kronika IZDVAJAMO

HE PLAT Jedan život ugašen, stigli specijalci iz Splita u potragu za ostalom dvojicom

Sa žaljenjem javljamo da je danas, 10. siječnja, u požaru koji je zahvatio unutrašnjost Hidroelektrane Dubrovnik, smrtno stradao radnik HEP-Proizvodnje. Ujedno, duboko zabrinuti iščekujemo ishod potrage za ostalom dvojicom radnika nestalih u požaru.
Osoblje HE Dubrovnik na terenu pruža svu potrebnu pomoć spasiocima i nadležnim službama. Više informacija o uzrocima i okolnostima nesretnog događaja, koji nas je sve duboko potresao, imat ćemo po završetku svih istražnih radnji. Uprava i radnici Hrvatske elektroprivrede d.d. i HEP-Proizvodnje iskreno suosjećaju s obitelji preminulog kolege te s obiteljima ostalih radnika zahvaćenih ovom nesrećom
, stoji u priopćenju HEP-a.

“Novih informacija nažalost nemamo, još uvijek ne možemo potvrditi da je do požara došlo zbog eksplozije. Očevid će se moći izvršiti tek kada bude sanirano požarište u cijelosti i u potpunosti izdimljen prostor u kojemu se požar dogodio. U ovome trenutku pristigla je specijalna policija iz Splita i moguće je da će već večeras napraviti zaron kada se svi uvjeti za to ispune kako bi pretražili odvodni kanal i vidjeli ima li unutra žrtava.”

“Ronioci JVP Dubrovački vatrogasci preronili su dio kanala dugog 500 metara i negdje na njegovoj sredini pronašli su beživotno tijelo. Sve ukazuje na to da su se radnici pokušali spasiti plivanjem kroz odvodni kanal jer kada su žurne službe došle do mogućeg centra požara, pošto su pregledali glavni dio hidrocentrale gdje se nalaze generatori, došli su do prostorije gdje su utvrdili da se na podu nalazi odjeća. To ukazuje da su bježeći od vatrene stihije i dima ovi radnici potražili spas u vodi” rekao je u obraćanju načelnik Pavličević.

Dojava o požaru u HE zaprimljena je jutros u 9 sati putem Centra 112, na mjesto događaja izašle su sve žurne službe – hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici općine Župa dubrovačka. Oko 14:00 sati pronađeno je tijelo jednog od trojice nestalih, a potragu za ostalom dvojicom dodatno otežava noć.