IZDVAJAMO Kultura

Ivica Grbić novi predsjednik KUD-a Marko Marojica

Na redovitoj godišnjoj skupštini održanoj u nedjelju 23. prosinca u staroj školi na Kantulama za novog predsjednika KUD-a „Marko Marojica“ izabran je Ivica Grbić iz Srebrenog. On će zamjeniti dosadašnjeg predsjednika Jakova Handabaku.

Handabaka je otvorio rad Skupštine te govorio o dosadašnjim aktivnostima i stanju u KUD-u. Naglasio je kako je u ovoj godini KUD odradio 24 nastupa od kojih je istaknuo humanitarni koncert za jednog Župljanina na kojem je gostovao i Etno klub iz Zagreba.

KUD je nastupao na smotrama folklora u Metkoviću, Slanome i Đakovu, na obilježavanju Dana Županije i Općine Župa, u sklopu programa „Župsko ljeto“ te za turističke agancije.

Uz već spomenutog novog predsjednika KUD je izabrao novi Izvršni odbor u sastavu: Lovorko Klešković (podpredsjednik), Davorin Njirić (tajnik) te Marin Srijense, Niko Miloslavić, Maris Miloslavić i Nikola Lazarević (članovi).

U novi Nadzorni odbor izabrani su Jozo Kitin, Jelica Crnčević i Michel Curić, a u Stegovni sud Josip Papac, Ivan Lujo i Petra Jakobušić.

Po završetku Skupštine članovi KUD-a su se družili uz prigodni tratamenat.

Sutra 31.12 2018 članovi KUD-a Marka Marojice kolendom će posjetiti Dječji vrtić Župa dubrovačka, Sheraton i Josipovac.

 

 

Izvor:dubrovniknet