Aktualno IZDVAJAMO Kultura

Luce Čučić nova predsjednica Župskog karnevala

U velikoj vijećnici općine Župa dubrovačka 26.11. 2018 održana je redovita izborna Skupština udruge Župski karnevo. Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo koje će u naredne dvije godine organizirati, uz podršku i pomoć svojih članova, maškarana okupljanja koja su uobičajena u Župi, ali i neka nova koja su dogovorena na ovoj skupštini.
Izabrani su:
Predsjednica  Luce Čučić
Potpredsjednik Stijepo Galjuf
Tajnik Mato Handabaka
Novo Upravno vijeće karnevala čine:
Nikola Sambrailo, Ivanka Zec, Mateo Kesovija, Renata Pavlin, Marko Matijaš, Tea Srijemsi, Mario Sambrailo i Petronela Jakobušić.
Izabrano rukovodstvo je preuzelo obvezu da odmah započne razgovore s Općinom Župa dubrovačka i TZ Župa dubrovačka kao najvažnijim partnerima u organizaciji zimskih karnevalskih događanja, a posebno u organizaciji ljetnog karnevala koji bi mogao postati važan dio turističke ponude i promidžbe. Neophodna će biti i suradnja s vlasnicima i direktorima ugostiteljskih objekata. Partneri u organizaciji dječjih maškarata s kojima postoji dugogodišnja suradnja su Dječji vrtić Župa i Osnovna škola Župa. Također se računa na uvijek dobru suradnju s Mažuretkama Župe dubrovačke i župskom limenom glazbom. Obveza rukovodstva Župskog karnevala je da uspostavi kontakt sa svim navedenim partnerima i izloži detaljan plan svake aktivnosti u cilju što bolje suradnje.
Od sredine siječnja do 5. 3.  2019. planiraju se sljedeće manifestacije: predaja ključa općine i preuzimanje vlasti u pokladno vrijeme, organizacija izbora za EU parlament, dječja maškarana zabava, dječje maškarane igre, maškarane zabave po kafićima u Župi, povorka kroz Župu dubrovačku i preko Straduna, velika maškarana zabava, povorka kroz Župu s maškaranom zabavom na ultime od poklada.
Više puta je istaknuto kako je pored organizacije maškaranih skupina i animiranja Župljana za obnovu tradicije maškaravanja u Župi važno je da se ljudi vični peru odazovu i uključe u izradu šaljivog teksta (ostavštine ŽK) po čemu je Župski karnevo bio poznat.
Ljetni karnevo će uz povorku imati i kratak zabavni program.
Skupština je protekla u veselom tonu i pozitivnom ozračju.
Foto: Fb Župski karnevo