Aktualno

Prometna nezgoda kod Mišića, zbog radova na Gornjem Brgatu semafori tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati

                                                                                                                                     

           

DNEVNO IZVJEŠĆE

ZA PODRUČJE DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

od 08:00 sati 01.06.2018. g. do 08:00 sati 02.06.2018. g.

 

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

 

  1. Dana 01. lipnja 2018.god.  u 18:08 sati u  ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nezgodi na D8 kod Mišića. Dojava proslijeđena OKC PU i Dubrovnik cestama, jer je HMP je već prije izvješćena. U istoj sudjelovali: motocikl, vozilo i priključno vozilo. 

 

  1. Danas 02.06.2018.g. u 12 sati  Državna uprava za zaštitu i spašavanje obavit će redovito ispitivanje (svake prve subote u mjesecu) elemenata sustava za uzbunjivanje putem Županijskih centara 112. Ispitivanje će se putem PUZS Dubrovnik – Centra 112  obaviti na području grada Dubrovnika na način prenošenja govorne poruke : „ U tijeku je testiranje sirenskog sustava, molimo građane da ostanu mirni. Hvala na suradnji.“

 

 

METEOROLOŠKE PRILKE:

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Tiho ili sjeverozapadni vjetar, ponegdje uz obalu i na sjeverom Jadranu jugozapadni, 4-12 čvorova, tijekom poslijepodneva na srednjem i južnom Jadranu sjeverozapadni mjestimice do 16 čvorova. More 1-2, poslijepodne na srednjem i južnom Jadranu ponegdje 3. Vidljivost 10-20 km, ponegdje oko 5 km zbog sumaglice. Pretežno vedro i vrlo toplo, tijekom poslijepodneva uz obalu promjenljivo oblačno i na sjevernom Jadranu mogućnost za pljusak i grmljavinu.

Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati

Tiho ili slab vjetar, uglavnom sjeverozapadni. More malo valovito. Sumaglica mjestimice. Pretežno vedro, još u početku uz obalu promjenljiva naoblaka.

PMC – Split

 

STANJE I TENDENCIJA VODOSTAJA:  uredno

PROMET:

 

CESTOVNI

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):

u mjestu Zvekovica

od 7 do 17 sati u mjestu Doli;

od 7 do 17 zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom uz upotrebu semafora. Predviđeno trajanje radova je 120 dana

 

Granični prijelazi:

 

Zbog miniranja kod graničnog prijelaza Gornji Brgat od 29.05 do 01.08.2018 tri puta tjedno u vremenu od 13 do 18 sati u trajanu po 20 minuta biti će zatvarana cesta.

Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.

Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjuje se promet turističkim autobusima od 10. svibnja do 30. listopada 2018.

(Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi će se preusmjeriti u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, moći će uz propusnice prolaziti kroz Metković, a preusmjerit će se na granični prijelaz Prud).

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični pijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

 

POMORSKI– uredan

 

                                                                                VODITELJ DEŽURNE SMJENE

Perica Bošnjak