Aktualno Kultura

KUD Marko Marojica – Humanitarna folklorna priredba u ovu subotu

U subotu, 14. travnja 2018. s početkom u 20:00 sati u velikoj športskoj dvorani OŠ Župa dubrovačka održat će se humanitarna folklorna priredba za pomoć našem Župljaninu Jakovu Buliću.
Bit će to ujedno i premijerni nastup naše novoosnovane veteranske sekcije, a osim njih nastupit će svi članovi KUD-a Marko Marojica, od najmanjih do tamburaške sekcije.
Kao gosti iznenađenja pristižu nam folkloraši Etno kluba Zagreb koji će uljepšati ovu večer sa kontinentalnim pjesmama i plesovima.
Dan poslije, u nedjelju 15. travnja zajedničkim nastupom druženje će završiti u gradu Dubrovniku ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 11:00 sati.
Voditelj Etno kluba Zagreb je gospodin Nenad Breka, umirovljeni plesač Nacionalnog folklornog ansambla Lado, koreograf i dugogodišnji prijatelj i suradnik KUD-aMarko Marojica. Iz tog prijateljstva se i rodila ideja za zajednički nastup, a gdje ljepše nego u Župi i za ovako plemeniti povod.
Umjesto ulaznica moći će se donirati dobrovoljni prilog. Sav iznos bit će predan obitelji našeg Jakova za pomoć pri lječenju.
Jakov je prije 3 godine doživio moždani udar.  Bio je aktivni član Moto kluba Nomadi iz Župe dubrovačke, bivši hrvatski branitelj, te redoviti dobrovoljni donator krvi pri Crvenom križu.
Čovjeku, koji je uvijek pomagao drugima sada treba naša pomoć. Odazovite se na koncert, uživajte u balu, pjesmi i zvucima iz svih krajeva Lijepe naše, te dobrovoljnim prilogom podržite našu folklornu priredbu.
KUD Marko Marojica Župa dubrovačka