Sport

JUNIORSKA EKIPA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE OSVOJILA BRONCU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOĆANJE
JUNIORSKA LIGA

JUNIORSKA EKIPA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE OSVOJILA BRONC
Juniorska boćarska ekipa Dubrovačko-neretvanske županije osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju na doigravanju za prvaka Hrvatske koje je održano u Rijeci od 03.-05.04.2018. Na doigravanju u Rijeci nastupilo je 8 juniorskih ekipa po 4 najbolja sa juga i sjevera Hrvatske.

Najmlađi boćari Dubrovačko-neretvanske županije ostvarili su veliki uspjeh i ostati će zapisano za povjest da su u prvoj godini odigravanja juniorske boćarske lige na teritoriju cijele Hrvatske, u regularnom djelu prvenstva u HBL-i Jug ostvarili 1. mjesto, a u finalu doigravanja 8 najboljih iz cjele Hrvatske osvojili 3. mjesto. Najprije su u četvrtfinalnoj utakmici pobjedili juniorsku ekipu Buzeta rezultatom 14:8, te ušli u polufinale.

Od ostalih ekipa sa Juga nitko nije uspio proći u polufinale, jer je juniorska ekipa Komiže izgubila od juniora Vargona, Splitsko-dalmatinska županija od Pazina, a Šibensko-kninska od Svetog Jakova. Prije utakmica polufinala, ždrijebom je odlučeno da protivnik juniorskoj ekipi Dubrovačko-neretvanske županije bude domaćin Vargon, a drugi par juniori Pazina i Svetog Jakova. Juniori Vargona iz Rijeke u regularnom djelu prvenstva bili su prvaci lige Sjever bez poraza i važili su za favorita doigravanja. 6To je ekipa koja je sastavljena od samih juniorskih i kadetskih reprezentativaca Hrvatske, a njihov voditelj je izbornih Hrvatske reprezentacije za kadete i juniore Čedo Vukelić. U polufinalnom utakmici između juniora Vargona i Dubrovačko-neretvanske županije u prvim igrama daljni tijek susreta odlučila je igra krug gdje su se susrela dva najbolja juniora Hrvatske Mateo Načinović i Luka Gašpar, gdje je Načinović bio bolji za jedan poen rezultatom 25:24. Boćari Dubrovačko-neretvanske županije prije zadnjih igara slavili su samo u disciplini precizno izbijanje, pa se u zadnjim igrama dala šansa igračima koji su manje igrali, a sve je bilo podređeno utakmici za 3. mjesto. U toj utakmici najmlađi boćari Dubrovačko-neretvanske županije prikazali su odličnu igru i ostvarili pobjedu rezultatom 13:9. Ovaj povjesni uspjeh ostvarili su sljedeći igrači: Stijepo Batinić, Luka Gašpar, Mate Čorluka, Marko Batinić, Jakša Kristović, Matko Pendo, Dario Dujmović, Mato Šundrica, Petar Sambrailo, Antonio Šabadin, Vjeko Haićman i Dominik Batinić sa voditeljima Markicom Dodig i Lukom Hendić. Pobjednik doigravanja i prvak Hrvatske postali su juniori Vargona iz Rijeke koji su u finalu rezultatom 18:4 bili bolji od juniora Pazina. Osim pehara i medalja za najbolje, dodjeljene su i pojedinačne nagrade za rekorde po disciplinama, u kojima su juniori Dubrovačko-neretvanske županije imali najbolje rezultate u dvije discipline i to Luka Gašpar sa 30 poena u kruge, te Matko Pendo i Mate Čorluka sa 45 pogodaka u štafeti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA