Aktualno

Kanonski pohodi dubrovačkog biskupa Mate Uzinića župama dekanata Dubrovnik 2 započinju ovog vikenda

Kanonski pohodi dubrovačkog biskupa Mate Uzinića župama dekanata Dubrovnik 2 započinju ovog vikenda, pohodi obuhvaćaju 12 župa, a među njima nalaze se i dvije župe u Župi dubrovačkoj.
Sv. Ilara u Mlinima prva je župa u kojoj će boraviti biskup, a u kojoj je župnik don Bernardo Pleše. Sljedećeg vikenda biskup će pohoditi župu sv. Marije Magdalene u Mandaljeni gdje je župnik don Vilim Petrović, a vikend nakon toga posjetit će župe Velike Gospe u Postranju i sv. Ane u Brgatu, gdje je župnik i župni upravitelj don Nikola Berišić.

Sutra u 9 sati bit će doček biskupa u župi sv. Ilare u Mlinima, u 9:30 sati biskup će pohoditi dječji vrtić, a u 10 sati posjetit će Općinu Župa dubrovačka.
U nedjelu 12. studenog biskup će predslaviti misu u župnoj crkvi.

Biskup će također pohoditi neke obitelji, a tijekom trodnevnog boravka u župi susrest će se s prvopričesnicima i krizmanicima, obići kapelice u mjestu, imati susrete s članovima župnih vijeća, vjeroučiteljima, predstavnicima bratovština, s pjevačima, molitvenom skupinom, i tako se bolje upoznati s ovom župnom zajednicom.

Ciklus kanonskih pohoda dubrovačke biskupije završava obilsakom župa dekanata Dubrovnik 2 .