Aktualno Branitelji

Ministar branitelja posjetio braniteljsku zadrugu EKO-ŽUPA

 

U sklopu  svojeg boravka u Dubrovniku prigodom obilježavanja 25. obljetnice vojnoredarstvene akcije oslobođenja juga Hrvatske, Ministar hrvatskih branitelja gosp. Tomo Medved sa suradnicima posjetio je Braniteljsku zadrugu Eko-Župa.

Upravitej zadruge je upoznao Ministra sa radom zadruge i projektima koje članovi zadruge provode.

U prostorima Dominikanskog samostana Sv. Vicenca u Čelopecima dragim gostima su predstavljeni proizvodi zadruge, prezentiran rad destilerije za preradu aromatičnog bilja, te pčelarstvo.

 

Ministar je detaljno upoznat sa najvećim projektom Braniteljske zadruge; „Dubrovačka ruralna baština- samostan Sv. Vicenco“ koji se provodi na prostoru Čelopeka u Župi dubrovačkoj, na zakupljenom zemljištu Dominikanskog reda.

 

Ministar i suradnici su obišli prostor Dominikanskog samostana koji je u fazi obnove, te su im prezentirani dosada provedeni radovi na ovom vrijednom spomeniku kulture kao i planovi za naredno razdoblje.

 

Ministar Medved iskazao je zadovoljstvo svime viđenim, čestitao članovima zadruge, te iskazao bezrezervnu potporu Ministarstva u provedbi ovog vrijednog projekta kao i cjelokupnom radu zadruge.

Također je naglasio da Braniteljska zadruga Eko-Župa provodi jedinstven projekt po svojemu sadržaju, što ranije nijegdje nije imao prigode vidjeti, te da će Ministarstvo branitelja zajedno sa druga dva nadležna ministarstva – Ministarstvom kulture i Ministarstvom turizma koordinirano podupirati projekt.

Državna tajnica, gospođa Nevenka Benić, istaknula je da je ovo pravi primjer Braniteljsko-socialne zadruge te pozvala predstavnike zadruge da sudjeluju u narednim radionicama Ministarstva vezanim za rad braniteljskih zadruga.

 

Upravitelj i članovi Zadruge zahvalili su Ministru Medvedu i suradnicima Državnoj tajnici gospođi Nevenki Benić i gospodinu Marku Ratkoviću  na posjeti, te im poželjeli uspjeh u daljnjem radu uz poziv da ih ponovno posjete.

 

Ministar i suradnici svoj su boravak u Župi dubrovačkoj nastavili posjetom Centru za rehabilitaciju Josipovac.