Aktualno IZDVAJAMO

Nastup Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu FESPO u Zurichu 1.-4. veljače 2024. godine

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika nastupaju na sajmu FESPO koji se održava od 1.-4. veljače 2024. godine u izložbenom prostoru Messe Zurich.Hrvatska je zemlja partner sajma FESPO!Na štandu Hrvatske turističke zajednice od 170 m2 brojni su suizlagači, a pripremljen je i izuzetno bogat program događanja tijekom sva četiri radna dana.Vitezovi iz Sinja, sinjske mažoretkinje, gradska glazba Sinj i KUD Peruča održat će zabavno-glazbeno-scenski program. Otok Rab će se predstaviti kroz lokalne gastronomske zalogaje, dok će Splitsko-dalmatinska županija ponuditi Dalmatinsku marendu uz vino i glazbu. Dubrovačko-neretvansku županiju i Grad Dubrovnik prezentirat će barmeni s posebno kreiranim koktelima od likera ruže i lavande.

Šibensko-kninsku županiju predstavljat će KUD Koledišće Jezera, a Grad Zagreb prezentirat će Old Pilots Gin. Zadarska županija posjetiteljima će predstaviti Pašku narodnu nošnju i degustaciju Paškog sira. Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora posjetiteljima će ponuditi degustaciju Hrvatskih vina i sira.

Uz spomenute turističke zajednice suizlagači su i: Arena Hospitality Group, Croatia Airlines, Croaticum, ID Riva, NP Brijuni, NP Plitvička jezera, PP Biokovo i Valamar.

Turisti iz Švicarske su u 2023. godini ostvarili 24.706 dolazaka i 82.313 noćenja u odredištima Dubrovačko-neretvanske županije.