Aktualno IZDVAJAMO

Dubrovnik je šampion turizma u Hrvatskoj

Gradonačelnik Mato Franković preuzeo je večeras priznanje ”Turistička destinacija godine – šampion hrvatskog turizma”, glavnu nagradu dodijeljenu u sklopu Dana hrvatskog turizma u Rovinju, na Svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada. Najvažnija turistička nagrada u Hrvatskoj stiže u Dubrovnik potvrdivši tako još jednom izvrsnost i atraktivnost, ali i napore u upravljanju destinacijom i postizanju održivog turizma, a predao ju je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.
”Vrlo sam ponosan što ova nagrada stiže u naš grad. Ovo je priznanje za sve naše sugrađane koji naporno rade kako bi održali i povećali kvalitetu turističke ponude Dubrovnika, ali i za sve napore koje smo uložili kako bi Dubrovnik uputili smjerom održivosti, na korist naših građana i zadovoljstvo naših posjetitelja. Izuzetno važnu ulogu tu je imao projekt ”Respect the City”, čija nas je provedba u međunarodnoj stručnoj javnosti pozicionirala kao predvodnika održivog turizma”, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković

Ove je godine Grad Dubrovnik već ponio titulu najboljeg velikog grada za život u zemlji sveukupno, ali i najboljega u Smart city kategoriji. Dobitnik je i četiri međunarodne turističke nagrade: ”Meeting Star” u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, ”Best Leisure Destination for Groups”, ”Europe’s Leading Cruise Destination 2023” i ”Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination”.

“Ovo nam je ove godine peta turistička nagrada, ali ujedno i najdraža, a govori da se Dubrovnik vratio tamo gdje pripada, na put održivosti i ovo nas ohrabruje da idemo dalje u istom smjeru. Vjerujem da su večeras i svi Dubrovčani jako ponosni”, kazao je također gradonačelnik Franković.

Dane hrvatskog turizma 2023. organiziraju Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija, a održava se od 09. do 10. studenog 2023. godine u Rovinju.