Aktualno IZDVAJAMO

Lovorko Klešković podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana općinskog Vijeća i predsjednika OO HDZ-a

Na sjednici predsjedništva OO HDZ-a Župa dubrovačka održane 04.05.2023. godine, gosp. Lovorko Klešković podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ-a Župa dubrovačka. Gosp. Klešković je takoder izvjestio predsjedništvo HDZ-a kako istovremeno podnosi i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana općinskog Vijeća Župa dubrovačka.
Predsjedništvo HDZ-a izrazilo je svoje veliko žaljenje i prihvatilo ostavku gosp. Kleškovića kao jedan iznimno odgovoran i moralan čin, te mu se zahvalilo za sve što je kao utemeljitelj, dugogodišnji vijećnik i predsjednik Vijeća, te predsjednik  HDZ-a u Župi dubrovačkoj učinio za napredak Župe u proteklom  razdoblju sve od 1990. godine.

Sukladno čl. 75 točka 4. Statuta HDZ-a, OO HDZ-a će između svojih članova izabrati vršitelja dužnosti predsjednika, te će pripremiti nove izbore za vodstvo stranke najkasnije u roku od 6 mjeseci. 

Kao čin potpore gosp. Kleškoviću, ali i kako bi se otvorila mogućnost provedbe cjelovitog demokratskog izbornog procesa novog vodstva HDZ-a Župa dubrovačka, ostavke su podnijela i dva potpredsjednika HDZ-a Župa dubrovačka Vlatko Vuletić i Đuro Lonza.