Aktualno IZDVAJAMO

‘TAJNE STARE KUĆE U BETERINI’ Program humanitarnog karaktera održat će se u četvrtak i petak na taraci ljetnikovca Bettera

„Tajne stare kuće u Beterini” naziv je događaja koji će se održati 8. i 9. srpnja s početkom u 19.30 sati na taraci ljetnikovca Bettera u Mlinima. Riječ je o dva ista programa u suradnji Općine Župa dubrovačka, TZO Župa dubrovačka, hotela Astarea i udruge Kurenat koji se održavaju u četvrtak i petak zbog ograničenog broja posjetitelja.
Ulaz je besplatan uz prethodnu najavu uredu TZO Župa dubrovačka na telefon 020/486-254 ili osobno svakim radnim danom od 8 do 14 sati.
Događaj je humanitarnog karaktera i kroz prodaju knjiga i dobrotvorne priloge skupljat će se novčana sredstva za našu sumještanku Ivanu Štajduhar koja se trenutno nalazi na liječenju.
PROGRAM:
– predavanje o ljetnikovcu Bettera
– promocija hrvatskog i engleskog izdanja knjige „Treći ključ“ čija se radnja velikim dijelom odvija na ovom povijesnom lokalitetu
– predstavljanje programa „Šetnje kroz povijest Mlina“ – organizirani obilasci lokacija sa zanimljivim pričama iz povijesti mjesta uz poseban naglasak na događaje, mjesta i osobe koji se spominju u knjizi „Treći ključ“
– glazba uživo: četvrtak Nevia Miloslavić – flauta, petak – klapa Subrenum
– degustacija vina vinarije Zoro.

Sudjeluju:
Suzi Sokol – voditeljica
Vesna Čelebić – prevoditeljica
Vedran Mezei – autor knjige

Za sve posjetitelje koji dolaze automobilom od 18:30 bit će otvoren parking hotela Astarea. Od parkinga do ljetnikovca Bettera najjednostavnije je doći pješačkom stazom iza depadansa Studenac te nastaviti gornjim putem do „stare kuće“ (kada dođete u Beterinu nemojte silaziti prvim skalama prema plaži jer je s te strane put do ljetnikovca u lošem stanju).
Postoji mogućnost da program ne bude gotov prije noći pa preporučamo slojevitu odjeću, udobnu obuću i priručnu svjetiljku.
Radujemo se vašem dolasku, poručuju organizatori.