Aktualno

ŽUPLJANI NESEBIČNO POMAŽU PETRINJI Na potresom pogođenim područjima i župski DVD

Razoran potres koji je nedavno pogodio Sisačko-moslavačku županiju devastirao je Petrinju i okolna mjesta.

Kako bi pomogli stanovništvu koje se bori s posljedicama katastrofalnog potresa, brojni Župljani, tvrtke i obrtnici uputili su se prema Petrniji sa svojom mehanizacijom i ljudstvom. Tri vatrogasca DVD-a Župa dubrovačka krenuli su jučer s pripadajućom opremom prema Petrinji kako bi pomogli pri sanaciji krovova i dimnjaka, a na terenu će ostati do utorka.

Tvrtke Biondić d.o.o. i obrt Car proveli su gotovo tjedan dana na terenu pomažući pri sanaciji i raščišćavanju ruševina, a tvrtka Ban promet i Sakupljač Dubrovnik su u suradnji s mladosti Postranja obnovili kontejner za stanovanje te istog donirali u Glinu.

-Želio bih se zahvaliti svima koji su na terenu izravno pomogli stradalima, kao i onima na lokalnoj razini koji su donirali i pomogli pri prikupljanju humanitarne pomoći. Dio prikupljene pomoći je već poslan u Sisačko-moslavačku županiju, a uz suradnju sa stožerom Civilne zaštite, ostatak ćemo poslati  početkom sljedećeg tjedna – poručio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.