Aktualno IZDVAJAMO

NARDELLI O INICIJATIVI UREĐENJA ZELENE PLACE U ČIBAČI ‘Nema potrebe otkrivati toplu vodu’

Od 2017. godine, svježe voće i verdura može se kupiti kod domaćih proizvođača na Župskoj placi u Srebrenom. Jučer je Župska stranka uputila dopis u Općinu o pokretanju inicijative za uređenje Zelene place na lokaciji Poslovna zona – Čibača, u blizini velikih trgovačkih lanaca. O ostvarenju ove ideje, upitali smo načelnika Općine Župa dubrovačka Silvia Nardellia.

-Općina je kroz 2016. godinu objavila Javni poziv župskim OPG-ovima da ispunjavanjem ankete iskažu interes za sudjelovanje u projektu “Župska placa”. Na anketnom listiću bila je ponuđena lokacija u Srebrenom i u Čibači. Od 29 prijavljenih OPG-ova, većina se odlučila za lokaciju Srebreno, njih 21, a za lokaciju Čibača 8 OPG-ova. Sukladno iskazanom interesu, Općina je uredila lokaciju Župske place u Srebrenom, nabavila natkrivene štandove, osigurala priključak vode i struje na lokaciji kao i parking za kupce – objasnio je načelnik.

– Svjestan sam činjenice da placa u Srebrenom ipak nije zaživjela u pravom smislu. Tijekom ove godine razgovarao sam s nekoliko vlasnika OPG-ova te sukladno tim razgovorima, ukoliko se ukaže interes, pristupili bismo uređenju place na lokaciji Čibača – Poslovna zona, kazao je Nardelli.

-Nažalost, cilj Župske stranke je isključivo samopromocija, a ne stvarna želja za realizacijom ovog projekta. Na to ukazuje i činjenica da sam za ovu “inicijativu” saznao prvo iz medija, a tek nakon toga primio službeni dopis. Da je Župska stranka pitanje place u Čibači ranije uputila prema Općini, ne bi imali potrebu otkrivati toplu vodu jer bi dobili traženu informaciju. Izražavam nadu kako ćemo buduće inicijative prvenstveno raspraviti kroz općinska tijela, a potom i obavijestiti medije koristeći isključivo točne i istinite podatke, obzirom da sam uvijek spreman prihvatiti konstruktivnu ideju – zaključio je Nardelli.