Aktualno

UKUPNO 26 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS Jedan od zaraženih je liječnik hitne medicinske službe

Od novotestiranih dva nova pozitivna slučaja, dakle ukupno ih imamo 26 – rekao je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. Rekao je i kako u OB Dubrovnik nema nijednog pacijenta koji je na respiratoru.

Trenutno imamo 26 osoba kojima je potvrđen korona virus. Od jučer nismo imali kršenja mjere samoizolacije. Zahvaljujem svima koji se tih mjera drže – istaknuo je Joško Cebalo.

Od dvije novozaražene osobe, jedna je hospitalizirana.  Jedna osoba od prije hospitalizirana puštena je na kućnu njegu – rekao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Dakle, jučer smo imali dvije novozaražene osobe, a danas još dvije, što su četiri osobe. Radi se o bračnom paru koji je bio u Austriji i vjerojatno su se tamo zarazili – kazao je dr. Lakić. Još jedna osoba je isto bila u Austriji,  pretpostavljamo da se tamo zarazila. Četvrta osoba je kućni kontakt osobe koja je već prije bila pozitivna. Moguće da će biti više zaraženih unutar tih obitelji, mada su bili u samoizolaciji.

Liječnik hitne medicinske službe jedan je od zaraženih, otkad je ušao na teritorij RH je u samoizolaciji – rekao je Luka Lulić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te nastavio – Apeliram na građane da ne uskraćuju nikakve informacije vezane za moguće simptome koronavirusa.

Uskoro opširnije