Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka; Evo kako preuzeti propusnicu

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite od 23. ožujka 2020. vezano za zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, stožer Civilne zaštite Općine Župa dubrovačka obavještava građane:
Osobe s prebivalištem i stalnim boravištem na području Općine Župa dubrovačka, koji iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Općine Župa dubrovačka, mogu preuzeti propusnicu u prostorijama Općine Župa dubrovačka, Vukovarska 48, Srebreno, radnim danom u vremenu od 9:00 do 12:00 sati uz prethodnu najavu na email: opcina@zupa-dubrovacka.hr ili na broj 020/487-470.

Nacionalni stožer CZ RH donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Sukladno toj odluci zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Zabrana se ne odnosni na:
1. Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
2. Dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
3. Izvješćivanje javnosti
4. Stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
5. Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
6. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
7. Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Za ulazak, odnosno izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovisno o potrebi, odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožeri civilne zaštite.

Ministar Božinović na popodnevnoj konferenciji za medije potvrdio je kako ove mjere stupaju na snagu od ponoći.

 

Općina Konavle

Osobama s prebivalištem i stalnim boravištem na području Općine Konavle, koji iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja općine Konavle, mogu preuzeti propusnicu u uredu Općine Konavle (Trumbićev put 25) radnim danom u vremenu od 8:00 – 12:00 sati uz najavu na telefon 099 389 1479 i 099 384 9974.

Za sve ostale slučajeve propusnice izdaju institucije kako je navedeno u objavljenoj odluci!