Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

NARDELLI REAGIRAO NA PROBLEM S POŠTOM U ŽUPI

Isporuke pošiljki, paketa koji kasne i/ili uopće ne dolaze na adresu krajnjih primatelja u posljednje vrijeme stvaraju velike poteškoće u svakodnevici stanovnika Župe dubrovačke, a isti problem obuhvaća i poslovanje župskih tvrtki.

Zbog učestalih pritužbi mještana Župe dubrovačke na isporuku pošte, Silvio Nardelli, načelnik Općine, održao je sastanak sa Alfonsom Ćurepićem voditeljem službe nadležne za područje Dubrovačko neretvanske županije.

Na sastanku su utvrđeni problemi isporuke pošiljki  koji već  dulje vrijeme ne funcioniraju kako bi trebali.

Voditelj Ćurepić naveo je kako su imali poteškoća sa pronalaskom potrebnih djelatnika za rad na području Župe. Prije par dana zaposlen je još jedan dostaljač pošte koji se trenutno upoznava sa terenom za koji će biti zadužen, nakon čega očekuje da će se stanje normalizirati.

Čurepić je istaknuo kako na području Župe dubrovačke rade 4 poštara i da je broj optimalan za normalan rad, međutim, problem je u čestim promjenama poštara kojima treba određeno  vrijeme da upoznaju područje.

Kako bi se isporuka pošte još više ubrzala i svim primateljima omogućilo zaprimanje pošiljki u roku, mole se  mještani da ažuriraju adrese  prema svim pošiljateljima od kojih trajno ili periodično primaju pošiljke, a to se prije svega odnosi na banke, telekom tvrtke, javna i komunalna poduzeća, i sl. Također da postave poštanski sandučić, te vidljivo istaknu  kućni broj i  svoje prezime.

Prije par godina Općina je osigurala kućne brojeve za sva kućanstva u Župi dubrovačkoj. Ukoliko ima onih koji nisu postavili svoj kućni broj, načelnik Nardelli poziva da se obrate u Općinu kako bi im se osigurali isti.

Nadamo se da će se osiguravanjem dovoljnog broja stalnih poštara, točnim i pravilno naznačenim adresama na pošiljkama, a koje su istovjetne sa stanjem na terenu, kao i postavljanjem sandučića sa prezimenima i kućnih brojeva, znatno  smanjiti broj mogućih reklamacija te osigurati pravovremena i točna dostava svih vrsta pošiljaka.