Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Nardelli: Nastavljamo poboljšavati razinu sigurnosti pješaka u prometu

Sukladno dosadašnjim najavama dovršava se izgradnja i uređenje pješačkih prijelaza na dionici državne ceste D8 na području Općine Župa dubrovačka.

Radovi su izvođeni u suradnji Općine Župa dubrovačka i Hrvatskih cesta, a u prvoj fazi rekonstruirano je raskrižje Dubac i izgrađena nova javna rasvjeta, te dva semaforizirana pješačka prijelaza sa kompletnom svjetlosnom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom i to na lokacijama Čibača-Mišići i Mlini-Popolica.

– Ovih dana dovršava se uređenje pješačkih prijelaza sa svjetlosnom signalizacijom na lokacijama Zavrelje (skretanje za Hotel Astarea) i Plat (skretanje za hotele Plat) dok će se na lokacijama Mlini-Trgovište i Plat-okretište postaviti vertikalna i horizontalna signalizacija bez ocrtavanja pješačkih prijelaza.

Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa pristupit će se i uređenju pješačkog prijelaza na lokaciji Soline.

Time se uz postojeći pothodnik u Kuparima te semaforizirane prijelaze na lokacijama raskrižje Poslovna zona, Čibača-Mišići, raskrižje Srebreno, Mlini-Popolica znatno  poboljšala razina sigurnosti za sve veći broj stanovnika i posjetitelja Općine Župa dubrovačka – kazao je Nardelli.

Također vrijedno je spomenuti da je Općina u suradnji sa MUP-om RH, PU Dubrovačko neretvanskom sudjelovala u sufinanciranju postavljanja dviju kamera za nadzor brzine prometa na državnoj cesti D8, na način da su osigurani elektropriključci i napajanje do samih kamera. Kamere registriraju sva vozila koja se kreću neprimjerenom brzinom u dolasku i odlasku u naseljima Kupari i Plat .

Još bih jednom naglasio odličnu suradnju sa MUP-om te  da će se ista nastaviti daljnim aktivnostima u svrhu održavanja što veće sigurnosti u prometu , a posebno pješaka. – rekao je Nardelli.

-Također nas veseli da smo danas u prostorima Općine održali sastanak sa predstavnicima Hrvatskih cesta, imenovanim nadzornim inžinjerom kao i sa predstavnicima tvrke Vodovod Dubrovnik po pitanju uvođenja u posao izvođača radova na dovršetku uređenja raskrižja Srebreno. U narednih  šest mjeseci radove u vrijednosti oko 2.800.000, 00 kuna + PDV izvodit će tvrka STRABAG .  Radi se o iznimno zahtjevnom izvođenju radova obzirom se radi o izmještanju magistralnog cjevovoda većeg profila koji napaja vodom veliki dio Župe dubrovačke te uređenja spoja s ulicom Bruna Bušića čime će se dodatno rasteretiti postojeće raskrižje – zaključio je Nardelli.