Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Oporbeni vijećnici napustili sjednicu pri samom početku; Nardelli: Odlazak vijećnika unaprijed je dogovorena predstava i čisto politiziranje

Danas je održana 17.sjednica Općinskog vijeća. Već pri samom početku, prije izglasavanja dnevnog reda, oporbeni vijećnici izrazili su negodovanje zbog nedostatka vremena za pripremu iako je sjednica sazvana u zakonski propisanom roku, a dio materijala o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja “Srebreno I” vijećnicima je dostavljen tek u ponedjeljak.  Vijećnici Antun Bašić, Mario Previšić, Blaženko Svaguša, Marko Miloslavić, Luka Rašica i Petar Vuletić demonstrativno su napustili sjednicu nakon što su predsjedniku Vijeća Lovorku Kleškoviću predali zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice vijeća s jednom točkom; „Polugodišnje izvješće o radu načelnika“. S obzirom da je nakon odlaska oporbe utvrđena natpolovična većina, sjednica je nastavljena, a sve odluke dnevnog reda prihvaćene su jednoglasno.

Načelnik Nardelli izrazio je žaljenje zbog ovakvog postupka oporbenih vijećnika. – U četvrtak smo imali sastanak s g. Željkom Miletićem, direktorom Hotela Dubrovačka rivijera i novim projektantom zaduženim za izradu dokumentacije za objekt “Češke banje” i vile Jadranka. S obzirom da se radi o kulturnom dobru, Češke banje moraju se obnoviti sukladno konzervatorskim smjernicama, a za vilu Jadranku sadašnji investitor ima druge želje i namjene. Radi se o detaljima, tekstualnim odredbama koje nisu značajne, ali su potrebne kako bi se mogli ishoditi akti o gradnji. U petak je predan zahtjev investitora i uvršten je u dnevni red, pet dana prije održavanja sjednice, u zakonskom roku. Jasno, isti dan kada su poslani materijali vijećnicima nismo mogli imati kompletnu odluku već je dostavljena u ponedjeljak. Želja nam je da se čim prije krene s izmjenama i dopunama kako bi se ta dva preostala devastirana objekta stavila u funkciju do sezone 2021.g. – objasnio je Nardelli.

Duboko sam uvjeren kako su zahtjevi investitora opravdani, u interesu nam je da se ta dva objekta u vlasništvu Hotela Dubrovačka rivijera obnove, a uvjet za to je donošenje novog urbanističkog plana. – kazao je. U konačnici, svim vijećnicima i žiteljima Župe u svakom trenutku ostaje mogućnost javnog uvida i javne rasprave u cilju izrade što kvalitetnijeg plana – zaključio je Nardelli.

Nadodao je i kako su oporbeni vijećnici već obaviješteni da je polugodišnje izvješće o radu načelnika u izradi i predviđeno za raspravu u idućoj sjednici Općinskog vijeća te da je odlazak sa sjednice izrežirana predstava i čisto politiziranje, napominjući kako to nije prvi put.


Nakon demonstrativnog napuštanja sjednice prije donošenja prve točke dnevnog reda, oporbeni vijećnici poslali su medijima priopćenje u kojem navode kako su predali zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice vijeća o polugodišnjem izvješću o radu načelnika koju je predsjednik prema statutu dužan sazvati u roku od 15 dana.