Aktualno IZDVAJAMO

Centar Josipovac u građanskoj inicijativi sadnje drveća

Da svatko može zasaditi drvo i dati svoj doprinos u uređenju i poboljšanju životne sredine pokazali su korisnici Centra Josipovac koji su se uključili u akciju građanske inicijative kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo ne budi panj“.

Na simboličan način u parku Striježice korisnici Josipovca zasadili su drvo murve i zajedno s djecom iz vrtića i osnovne škole Župe dubrovačke učili o važnosti sadnje drveća i očuvanjuokoliša.

Kolektivna sadnja drveća nastavila se danas u parku ispred Centra Josipovac gdje su korisnici pod vodstvom radnog instruktora Pera Papca zasadili masline i drugo autohtono bilje. Ovaj događaj udružio je snage djelatnika i volontera koji su se rado odazvali zajedničkoj akciji uređenja parka.

Trebalo je pripremiti teren za nove sadnice koje je ustanovi velikodušno donirao Eko taxi ali i odraditi potrebne pripreme, što ne bi bilo moguće bez pomoći Općine Župe dubrovačkei djelatnika Komunalnog društva Župe dubrovačke, te Braniteljske zadruge – EKO ŽUPA kojima se ovom prigodom v.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ posebno zahvalila.