Aktualno IZDVAJAMO

PRIDRUŽITE SE Kolektivna sadnja drveća u Župi dubrovačkoj

Župa dubrovačka uključila se u građansku inicijativu kolektivne sadnje drveća pod nazivom „ Zasadi drvo ne budi panj! “ koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.
Lokalni koordinatori projekta uz podršku Općine Župa dubrovačka potaknuli su građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana na javnim površinama Općine Župa zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju Župe dubrovačke i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila.

Za ovaj projekt sadnice su donirali ;
Općina Župa dubrovačka
One Suite hotel
Dubrovnik Riviera hoteli ( Sheraton / Mlini / Astarea)
Beta Adventures
Pirates Social Club Gusar
Eko taxi

Prva od aktivnosti odvija se u četvrtak 24. listopada u Parku Striježice od 09-16 h kad će se donirane sadnice maslina, rogača, ljute naranče, smokava, limuna, košćele, murve, lavande, ružmarina, mirte… podijeliti lokalnom stanovništvu. Taj dan u parku, također održati će se i edukativno predavanje doc.dr.sc. Marijane Pećarević i dr. Ivana Šimića u kojem će sudjelovati
Dječji vrtić Župa dubrovačka u sklopu projekta predškolaca „Naša Župa, čuvajmo je skupa“, te izložbom svojih radova.
O.Š. Župa dubrovačka izrađuje prikladne radove i poruke u sklopu inicijative, te će sudjelovati u samoj sadnji.

25. i 26. Listopada organizirana je sadnja na javnim površinama U Srebrenom na Mljekari , u Čibači , na Donjem Brgatu u Postranju i na vidikovcu na Kozarini. Komunalno društvo Župa dubrovačka uredilo je površine i odradilo potrebne pripreme za sadnju na navedenim lokacijama .

U sklopu inicijative organizirano je i pošumljavanje Trapita, u organizaciji Pirates Social Club Gusar, te pošumljavanje Malaštice, u organizaciji firme Beta Adventures.
Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani volonteri da prate sve programe sadnje na facebook stranici DNŽ kolektivna sadnja drveća te da se pridruže u sadnji .
Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se 25., 26. i 27.10.2019.- poručili su organizatori.