Aktualno IZDVAJAMO

Nardelli; Žao mi je, Vojvodić se pokazao kao najbolji kandidat

Odluku Ministarstva turizma o poništenju natječaja za izbor direktora Turističke zajednice komentirao je načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli.

Zbog odlaska u mirovinu direktora Turističke zajednice pravovremeno je raspisan novi natječaj na koji se javilo ukupno 11 kandidata. Vijeće TZ imenovalo je Povjerenstvo od 4 člana iz Vijeća te voditelja pravne službe Općine. Utvrđeno je da od 11 kandidata, 6 zadovoljava uvjete natječaja. Na samom Vijeću dogovoreno je da ćemo tajnim putem glasovati kroz dva kruga. U prvom krugu svi kandidati su trebali predstaviti sebe, svoje dosadašnje iskustvo i viziju rada TZ. Tajnim putem bodovani su kandidati uz prethodni dogovor da će tri kandidata s najvećim brojem bodova ući u drugi krug gdje će se dodatno predstaviti uz multimedijalnu prezentaciju. Antonio Vojvodić osvojio je najveći broj glasova i u prvom krugu. Devet članova vijeća ponovno je tajnim glasovanjem izabralo Vojvodića koji je dobio 7, a Marko Miloslavić 2 glasa. – objasnio je Nardelli.

Međutim, naknadno je kandidat koji je dobio svega dva glasa uložio žalbu Turističkoj zajednici i Ministarstvu turizma navodeći kako izabrani kandidat nema potrebne uvjete. Praktično, u tri navrata Vijeće se očitovalo; jedanput putem Povjerenstva, te dva puta članovi Vijeća izjavili su jednoglasno kako smatraju da Vojvodić ima potrebne uvjete. Po prigovoru, uputili smo kompletnu dokumentaciju Ministarstvu turizma. Ministarstvo je zatražilo potvrdu od Hotela Dubrovačke rivijere o radnom mjestu izabranog kandidata. Naime, Antonio Vojvodić već više godina radi na recepciji Hotela Sheraton. Nažalost, ni za jedno radno mjesto u hotelu Dubrovačka rivijera ne postoji specifikacija po stručnoj spremi. Drugim riječima, i predsjednik uprave te tvrtke može imati SSS. Antonio Vojvodić je radio godinu dana s višom stručnom spremom na mjestu novinara u Dubrovačkom vjesniku, a za radno mjesto u Sheratonu nije mogao dobiti potvrdu s obzirom da nemaju takvu sistematizaciju. – kazao je Nardelli.

Ministarstvo ne može potvrditi da je Vojvodić radio s višom, odnosno visokom stručnom spremom te smo dobili uputu da poništimo natječaj. Mi ćemo to i napraviti. Već jučer smo utvrdili dnevni red i  sljedeći tjedan će biti nova sjednica Turističkog vijeća na kojoj će se poništiti natječaj i raspisati novi. Žalim što Antonio Vojvodić nije prošao na mjestu direktora TZ jer se uistinu pokazao kao daleko najbolji kandidat. Sama činjenica da mu je 7 članova Vijeća dalo svoj glas, a prigovaratelju samo 2, govori sama za sebe. – rekao je Nardelli.

Što se tiče rada TZ, jučer sam dobio punomoć od Ministarstva, odnosno ovlaštenje da mogu zastupati Turističku zajednicu, a u zadnjem periodu imali smo nekoliko sjednica Vijeća na kojima su definirane sve aktivnosti vezane za ovogodišnju sezonu – dodao je.

Antonio Vojvodić je član HDZ-a, a pojedini mediji navode da je to razlog njegovog izbora, što apsolutno demantiram. Turističko vijeće nije nikakva politička organizacija nego je imenovano iz gospodarstva; tri člana dolaze iz najjače hotelske kuće Hotela Dubrovačka Rivijera, jedan iz One Suite Hotela, jedan iz Hotela Plat, po jedan predstavnik privatnog smještaja, ugostiteljstva i kampova. Većina njih nije politički angažirana, a svaka primisao da se radi o politikanstvu je neistinita. – kazao je Nardelli.