Aktualno IZDVAJAMO

ŽENO Okreni ploču!

Dvodnevna konferencija o ženskom poduzetništvu pod nazivom Okreni ploču! održat će se 8. i 9. ožujka u Hotelu Adria u Dubrovniku u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik.

Konferencija je namijenjena svim ženama poduzetnicama i onima koje to namjeravaju biti. Trima panel raspravama aktualizirat će se teme specifične za žensko poduzetništvo.

U prvom panelu Zašto u poduzetništvo?, kojeg će predvoditi Nikolina Farčić, Predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, raspravljat će se o izazovima i preprekama na koje žene nailaze kod inicijative da pokrenu nešto „svoje“. Zadatak ovog panela je potaknuti žene na ulazak u poduzetništvo, pružiti informacije o modelima financiranja kao i predstaviti načine kako se nositi sa izazovima koji ih očekuju.

Drugi panel, U korak s novim vremenom – digitalni korak, prikazat će nove trendove i prednosti ulaska u digitalni svijet poslovanja, a moderator panela je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša. Ovaj panel će prikazati koliko daleko su u digitalizaciji otišle Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora.

Cilj je trećeg panela, Poduzetnica na svom i po svom, stavlja naglasak na socijalno poduzetništvo i ruralni prostor. Prikazat će se uloga žene u aktiviranju materijalne i nematerijalne imovine obitelji kao pretpostavke za daljnji ekonomski napredak na vlastitom imanju. Moderatorica panela je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Konferencija ima za cilj osnažiti žene i potaknuti ih za ulazak u poduzetništvo, uz savjete i iskustva uspješnih poduzetnica.

Radni dio Konferencije nastavit će se razgledavanjem Grada te zajedničkom večerom u OPG-u Seoska kuća u Čilipima.

Drugi dan konferencije sastojat će se od posjete muzeju Narona te degustaciji neretvanskih specijaliteta.

Pokrovitelji Konferencije su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije