Aktualno Crna kronika IZDVAJAMO

Požar u strojarnici HE Plat ugašen sinoć, potraga još traje

Tijekom jučerašnjeg dana na intervenciji je bilo ukupno 29 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz DIP-a Dubrovnik, JVP-a Dubrovački vatrogasci, JVP-a Konavle i DVD-a Župa Dubrovačka.

Uslijed požara smrtno su stradale dvije osobe, za jednom se još traga, a šest ih je zadobilo tjelesne ozljede (od kojih četiri teže, a dvoje lakše tjelesne ozljede).

Izvršena je smjena vatrogasnih snaga i tijekom noći na sanaciji požarišta bilo je ukupno 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Dubrovački vatrogasci i DVD-a Župa Dubrovačka. Tijekom dana na sanaciji i osiguranju požarišta biti će angažirani vatrogasci iz DIP-a Dubrovnik, JVP-a Konavle i DVD-a Župa Dubrovačka.

Požar je lokaliziran u 14:01, a ugašen u 23:30 sati, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. U Plat je stigla i ekipa forenzičkog centra Ivan Vučetić koji će vještačenjem otkriti uzroke fatalnog požara u strojarnici Hidroelektrane.

Potraga se nastavlja pojačanim intezitetom. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije, mještani te HGSS.