Aktualno IZDVAJAMO

Dan Dubrovačkih branitelja

6.prosinca 1991.godine dan sv.Nikole nije bio sretan kao danas. Dubrovačku djecu nije probudilo veselje oko darova Sv.Nikole nego strah i tuga. Grad i građani pretrpjeli su najteži napad u svojoj povjesti, a sjećanja na to nas sve i danas prate. Rane su i danas na duši jer grad Dubrovnik je tada krvario i plakao, kao i svi koji su u njemu živjeli.

Iz poštovanja prema poginulima te našim braniteljima prisjetimo se da smo ovdje zahvaljujući njima. Slobodu koju danas uživamo dugujemo njima.

Također treba istaknuti nemjerljiv doprinos župskih dobrovoljaca i branitelja u obrani Grada u tim teškim vremenima. Do 6.prosinca broj župskih branitelja je već bio na broju 96, a do kraja godine ukupan broj branitelja iz Župe u obrani Grada bio je simboličnih 111. Bili su u svim tadašnjim postrojbama od 116. brigade, MUP-a, HRM-a, ONB-a, Minobacačkoj bitnici, Logistici.

Povodom Dana dubrovačkih branitelja, čestitke svim njegovim braniteljima i prije svega dužno poštovanje svim poginulim vitezovima. Neka im je laka hrvatska gruda i vječna im slava. Počivali u miru Božjem.

Da oni nisu hrabri bili, ne bi danas mi trobojnicu vili!!!

 

 

Iz kolumne Ivice Cumeljana