Aktualno IZDVAJAMO

Papa Franjo bračnim parovima iz Dubrovačke biskupije: Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav!

Sudionici hodočašća bračnih parova Dubrovačke biskupije u Rim sudjelovali su danas 5. prosinca na općoj audijenciji Svetog Oca pape Franje u Vatikanu. Na generalnoj audijenciji uz bračne parove i dubrovačke svećenike sudjelovao je također biskup dubrovački mons. Mate Uzinić. Audijencija je održana u dvorani pape Pavla VI. u Vatikanu.

 

Oko 400 dubrovačkih hodočasnika papa je pozdravio riječima: „Pozdravljam hrvatske hodočasnike a posebno bračne parove iz Dubrovačke biskupije zajedno s njihovim pastirom mons. Matom Uzinićem“. Obnovom bračnih obećanja supružnici priznaju da ih je Gospodin pratio u radosnim i žalosnim prilikama života, a papa im je poručio: „Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav, znak ljubavi između Krista i Crkve, rastući svakodnevno u uzajamnom sebedarju po malim gestama. U ovo vrijeme došašća neka vam Blažena Djevica Marija bude uzor kako primiti Gospodina i povjeriti se njemu. Hvaljen Isus i Marija!“

 

Oduševljenje susretom i riječima hodočasnici su iskazali kroz pjesmu te su papi zapjevali poznatu marijansku hrvatsku pjesmu „Rajska Djevo, Kraljice Hrvata“.

Više na stranici Dubrovačke biskupije