Aktualno IZDVAJAMO Kultura

Udruga Kurenat sudjelovala u akciji “Srce za Pelješac”

U subotu 01.12.2018. bila je akcija pošumljavanja sadnicama rogača opožarenog područja na Pelješcu na lokaciji Postup – Mokalo.

Sadnice rogača je donirao Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku. U humanitarnoj akciji prikupljala su se novčana sredstva za udrugu „Djeca Pelješca“, koja je osnovana kako bi djeci s poteškoćama u razvoju s poluotoka Pelješca omogućilo pružanje logopedske, radne i neurofeedback terapije. U terapiji je trenutno 20-ak pelješke djece. Kako djeca ne bi morala svakodnevno putovati na terapije u Metković ili Dubrovnik, dogovorena je  logopedska terapija u Janjini, koja se financira sredstvima Udruge. Nažalost, Udruga se podržava samo donacijama i pomoći jedinica lokalne i područne samouprave pa su roditelji primorani sami financirati troškove. UNIDU Alumni klub je organizirao besplatan prijevoz autobusom, koji je krenuo u 08:30 sati iz Gospina polja.

Posadile su se donirane i kupljene sadnice rogača, a nakon toga su vrijedni sudionici akcije imali organizirani ručak u wine baru „Peninsula“ u Oskorušnomu. Kako je taj dan na Pelješcu bio organizira Dan otvorenih vrata peljeških podruma, ovo je bila izvrsna prilika za uživanje u bezbrižnoj degustaciji najboljih peljeških vina u Vinarijama Miličić i Matuško.

U ovoj humanitarnoj akciji su sudjelovali studenti i profesori Sveučilišta u Dubrovniku, kao i 2 člana udruge Kurenat; Maruška Sambrailo i Pavica Peruško.