Aktualno Sport

Izvučene skupine Divlje lige

Na današnjem ždrijebu Divlje lige održanom ispred spomenika Marinu Držiću, kraj Kneževa dvora prva izvučena kuglica je bila župska momčad Lukovica. Tako će Plaćani otvoriti ovogodišnje kvalifikacije protiv Dakse u ponedjeljak 23. srpnja u 16.15 sati na Porporeli. Pobjednik tog susreta ide na Betulu.

U toj kvalifikacijskoj skupini ‘A’ su još Pasjača Popovići, Plaža ispod Petke i PVG Gruški mul.

Nakon toga ‘B’ skupina kvalifikacija. Prvo je izvučena Uvalica, a nakon nje Porporela. To znači da će se Uvalica – Porporela naći 1. kolu kvalifikacija. Pobjednik će ići na Luku Čilipi. U drugom kolu ogledat će se međusobno Batahovina i Sustjepan mali muo.

U skupini ‘C’ kvalifikacija Sovrnja Doli igrati će protiv Komarde na startu. Pobjednik će na Crvene stijene Orašac. Dole su upali Lozica i Villa Seherezade, koji će se ogledati međusobno u 2. kolu.

Kako su se prijavla tri od četiri sastava koja su prošle godine zaustavljena u četvrtfinalu, bilo je pitanje tko će zauzeti drugu poziciju u skupini ‘B’, ‘C’ i ‘D’ glavnog turnira. Prvak FUN H2O Mlini je nositelj skupine ‘A’ glavnog turnira. Njegovu skupinu će popuniti tri sastava iz kvalifikacija (A3, B3 i C3). Palace je ušao u skupinu ‘B’ gdje je nositelj Elita, Kokoti u skupinu ‘C’ u kojoj je Kamen mali, a Kolorina u skupinu ‘D’ u kojoj je nositelj Turčin Danče. Po dva sastava iz kvalifikacija će u ‘B’ (C1 i B2), ‘C’ (B1 i A2) i ‘D’ skupinu (A1 i C2) glavnog turnira.