Aktualno Sport

Tihomir Dujmović: Kad ste vidjeli poniznog i skromnog hrvatskog političara?

Crkva se njemu treba zahvaliti što je u ovo doba općeg besčašća u kojem živimo, na vrh svijeta stigao čovjek nošen najdubljim katoličkim uvjerenjima i tako postao živi putokaz, perfektna ilustracija svega onoga sto Katolička crkva poučava!

Foto: Hina

Nema te knjige, nema tog svjedočanstva nema te pouke koja će prezentnije svjedočiti sto znači biti prožet vjerom, živjeti tu vjeru u najelementarnijem smislu od onoga kako zivi i radi Zlatko Dalićkomentirao je Tihomir Dujmović, prenosi Kamenjar.com

Skromnost i poniznost! Ora et labora! U trenutku kad je na krovu svijeta,u trenutku kada rukom može dohvatiti nebo kao nikad niti jedan Hrvat prije njega, Zlatko Dalić govori o poniznosti, skromnosti, zahvalnosti!

Tu vidiš da je to Crkva isklesala, tu osjetiš Božju riječ i katolički odgoj. To se ne da naučiti, to se mora živjeti i Dalić je tu prava paradigma. Skrušen, čak pomalo nespretan kad se veseli jer nikoga ne želi povrijediti a u ničemu pa ni u veselju neće pretjerati, da se momci ne opuste, da ne uđe kroz prozor neko potcjenjivanje, koje uvijek donese kaznu! Ponizan! Ponizan! Kad gledamo tu ukupnu našu političku elitu kako se ponaša, čovjek ima dojam da ta riječ u hrvatskom više ne postoji! Kad ste vidjeli poniznog i skromnog hrvatskog političara?

Boze, koliko je mudrosti, pameti, svijesti, sirine i ako hocete postenja potrebno da se bude ponizan! A tek biti ponizan kad si u finalu svjetskog nogonetnog prvenstva! Kad ste tako nešto vidjeli? Kad ste takvu literaturu čitali? Poniznost i skromnost koju u ovom svijetu uz časne iznimke možete vidjeti još jedino kod časnih sestara i svećenika što su dubinu duše i smisao našeg postojanja pojmili do samog kraja!

Kad te vrijednosti koje Dalić pokazuje od prvog dana spojite sa njegovim talentom, znanjem i stručnošću u tehničkom smislu cijeli je svijet Vaš! Iz te poniznosti i skromnosti na kojoj inzistira, a po izjavama igrača točno možete pratiti taj utjecaj, izasla je moć da se vraćamo i kad gubimo! To nikad nismo imali! Ćiro, taj trener svih trenera, legende koji je to bio kad se nije smijeli biti hrvatska legenda 80-tih, Ćiro je talent i mađionicar prvog reda, ali Ćiro nema te dubine, te skromnosti ni poniznosti.

Daliću poniznost ne dopusta vehemenciju, jer tko sam ja da budem vehementan! Ora et labora! On se roditeljima i Crkvi ima zahvaliti što je uklesala te vrednote u njega, Crkva se njemu treba zahvaliti sto je u ovo doba općeg bezčašća u kojem živimo, na vrh svijeta stigao čovjek nošen najdubljim katoličkim uvjerenjima i tako postao živi putokaz, perfektna ilustracija svega onoga sto Katolička crkva poučava! komentirao je Tihomir Dujmović.

Prenosi Kamenjar.