Aktualno

Čestitamo Antunu Srijense – odličan u struci kao i balima

Naši vodoinstalateri Antun Srijense(Župa dubrovačka) i Baldo Marković iz Obrtničke i Tehničke škole Dubrovnik pod vodstvom mentora Josipa Bakare i Ane Osmeričić ostali su 2. na državnom natjecanju vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije koje se održalo u industrijsko-obrtničkoj školi u šibeniku. Natjecanje se odvijalo u 2 dana.
Samo natjecanje se sastojalo od 2 dijela teoriskog i praktičnig dijela. Teorijski dio se piše invidualno dok se praktični zadatak radi u paru. Vodoinstalateri su za praktični zadatak imali ugradnju umivaonika, dok su instalateri grijanja i klimatizacije imali montažu radijatora. Oba 2 zadatka su na ocijenjivanju prošla tlačnu probu i provjeru funkcionalnosti, a uz to gledalo se brzina i preciznost izrade praktičnog zadatka. Bodovi teorijskog i praktičnog zadatka se zbrajaju i dobije se ukupan rezultat
U struci vodoinstalater natjecalo se 11 ekipa po 2 člana, a instalateri grijanja i kimatizacije 12 ekipa po 2 člana stim da je jedna ekipa iz Žepča bila izvan konkurencije. U međuvremenu dok su se učenici natjecali, sponzori natjecanja(TECE, VARGON I HARREITHER) su držali prezentacije o novim tehnologijama koje znatno olakšavaju rad u ovim poslovima.
1. mjesto je osvojila Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb,
2. mjesto Obrtnička i Tehnička škola Dubrovnik,
3.mjesto Industrijska i Obrtnička škola Šibenik.
 U instalaterima grijanja i klimatizacije
1. mjesto Obrtna Tehnička Škola Split,
2. mjesto Obrtnička škola Koprivnica
3. mjesto srednja strukovna škola Velika Gorica