Aktualno

Upozorenje, jako Jugo!

DNEVNO IZVJEŠĆE
ZA PODRUČJE DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE
od 08:00 sati 15.03.2018. g. do 08:00 sati 16.03.2018. g.

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata i to kako slijedi:

 Dana 15. ožujka 2018.god. u 19:20 sati u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći sa jednom ozlijeđenom osobom na cesti D8 u mjestu Zvekovica. U ovoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješak. Iz ŽC 112 Dubrovnik o ovom događaju odmah su zvješteni: HMP, OKC PU, i Dubrovnik ceste.

 Dana 16. ožujka 2018.god. u 04:47 sati u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u mjestu Baćina na D8 zbog izlijetanja šlepera s ceste. U nesreći nema ozlijeđenih, a na intervenciju su upućene policija i Dbk ceste.

METEOROLOŠKE PRILKE:
Upozorenje
Na južnom Jadranu mjestimični udari juga od 35-55, još u početku i drugdje od 35-45 čvorova. More mjestimice 5, tijekom dana na sjevernom i srednjem Jadranu u smirivanju ,sutra na krajnjem jugu moguće 6. Ponegdje nevere.
Stanje
Plitka ciklona s frontalnim poremećajem premješta se preko Jadrana.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Na južnom Jadranu jugo i južni vjetar od 18-36 čvorova. Na srednjem i sjevernom Jadranu jugo od 16-32 čvora, ujutro će slabiti i okretati na jugozapadni vjetar od 6-16 čv. More 4-5, tijekom dana na sjevernom i srednjem Jadranu postupno u smirivanju na 2-3. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom. Tijekom dana na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana moguća su i kraća sunčana razdoblja.
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Pretežno oblačno s kišom pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu noći na južnom i dijelu srednjeg Jadrana prolazno razvedravanje. Na južnom Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, sutra na krajnjem jugu i jako olujno. Na srednjem i sjevernom Jadranu slab do umjeren jugozapadni vjetar u okretanju na jugo, od sredine noći na južnom i srednjem dijelu Dalmacije umjereno do umjereno jako. More malo do umjereno valovito, na južnom Jadranu valovito i jače valovito, u drugom dijelu noći na dijelu srednjeg Jadrana valovito, a na krajnjem jugu Jadrana moguće i uzburkano.

STANJE I TENDENCIJA VODOSTAJA:

PROMET:

Cestovni promet:

Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Pomorski promet: Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe

VODITELJ DEŽURNE SMJENE
Željko Žderić