Picek ”Wrap” (za 4 porcije)
Vrijeme pripreme oko 10 minuta
Ovo je jelo koje dopušta vašoj mašti da luduje koliko želi, a još k tome dopušta oduzimanje i dodavanje sastojaka ovisno o vašim preferencijama. I izvrsno je rješenje za ”leftovers”, odnosno ako vam se u frižideru od večeri prije nalazi neki komad pečenog mesa (ili najjednostavnija krta šunkica koju niste uspjeli pojesti za doručak).
pšenične, kukuruzne, ili integralne tortilje, 4 komada
prutići pečene piletine
zelena salata, 8 – 12 velikih opranih listova
svježa rukola, oko 50 g (pola vrećice već oprane rukole, spremne za jelo, dostupne u svim samoposlugama)
svježi luk, tanko narezan
povrće po želji, narezano na prutiće (mrkva, svježa paprika, svježi krastavac, cherry rajčica, mladi luk, itd.)
sirni namaz, majoneza, senf ili umak po želji
Za dressing:
maslinovo ulje, 200 ml
balzamični ocat, 75 ml
senf, 1-2 žlice
med, 1 žlica
sol i papar
suhi origano
voda, po potrebi
U tortilju stavite omiljene namirnice, ako dodajete zelenu salatu prethodno ju začinite dressingom (nemojte pretjerati kako se sama tortilja ne bi pretjerano natopila). Smotajte tortilju i zamotajte u prozirnu foliju. Ovaj recept izvrsno je rješenje za ”to-go” obrok, jer će se sastojci prožimati i razvijati okus do pauze za ručak.
Dressing pripremite tako da sve sastojke osim vode dodate u staklenku, zatvorite ju i protresete dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je potrebno, dodajte još pojedinog sastojka po ukusu, a ako je sam dressing prejak, razblažite ga s malo vode. Višak dressinga možete iskoristiti kao dodatni dip za tortilju.
1 porcija u prosjeku (ovisi o sastojcima): 290 kcal, 9 g masti (od kojih zasićenih 0.5 g), 36 g ugljikohidrata, 19 g proteina, 4 g vlakana










