Aktualno Zdrav život

Kako dočekati 2018. godinu u toplini svoga doma?

Postoje dvije skupine ljudi: oni koji su ludi za dočekom Nove godine i oni koji apsolutno nisu. Previše je očekivanja od nas da jednostavno moramo ispratiti staru i dočekati novu godinu u ludom noćnom izlasku. Kako drugima reći ne i kako se pripremiti za mirniju verziju najluđe noći u godini?

Ako ste skloniji intimnijem dočeku Nove godine jer jednostavno ne možete podnijeti svo blještavilo, a u istome trenutku ne prestaju nagovaranja na proslavu koja se obično planira danima i tjednima unaprijed, naučite kako pristojno reći ne jer jednostavno ne želite nikamo. Zapravo, cijeli pritisak se i ne stvara toliko zbog samoga dočeka koliko zbog davanja objašnjenja zašto ne želite nikamo.

Doček kod kuće: top 5 ideja za brza jela kojima ćete oduševiti goste!

Ako ste odlučili dočekati Novu godinu u udobnosti vlastitiog doma, ne trebate se mučiti davati bilo kakva dodatna objašnjenja, bilo kome. Ne treba vas peći savjest i nikako se ne biste trebali osjećati loše što nećete, kao većina, tu noć dočekati u šljokicama i noćnom izlasku.

Ovakav način proslave Nove godine mogao bi postati i vaša mala tradicija. Tu noć možete eksperimentirati u kuhinji i počastiti se nečim za što obično nemate vremena. Isto tako, možete pripremiti omiljene koktele i na taj način imati savršenu noć samo za sebe.

Slobodno se razmazite! Možete kupiti mirisne svijeće da upotpunite ugođaj ili imati pravi kućni spa kako biste u novu godinu ušli potpuno smireno, sretno i opušteno.

Ideje za doček Nove godine kući:

Društvene igre – ako se ipak odlučite za društvo, ali i dalje ne želite izaći iz topline svoga doma, imajte noć društvenih igara. U kombinaciji s već spomenutim eksperimentiranjem u kuhinji, društvene igre će se pokazati kao izvrstan izvor smijeha i sreće. Savršen način za ispraćaj stare godine!

Filmski maraton – želite noć nekako učiniti posebnom? Odaberite si listu omiljenih filmova i zajedno ih s društvom, voljenom osobom ili sami sa sobom odgledajte – odjednom! Ova bi ideja mogla biti posebno dojmljiva za sve filmoljupce.

Kućne karaoke – karaoke sigurno nisu nešto što radite svaki dan. Ako želite da ova noć ipak bude luda, ali dok ste u pidžami ili trenirci, organizirajte karaoke. Pozovite svoje prijatelje i pjesmom uđite u novu 2018. godinu. Galamu će vam susjedi sigurno oprostiti, a vama je zabava osigurana!

Spavajte – ako vam Nova godina ne predstavlja baš ništa, jednostavno tu noć provedite kao i svaku drugu – spavajte. Barem će vam biti osiguran svjež i odmoran početak nove godine.

IZVOR:Ordinacija.hr