Aktualno Obavijesti

Radovi na sanaciji šetnice u naselju Srebreno

Radovi na sanaciji šetnice u naselju Srebreno

Jedan od većih projekata je sanacija šetnice u naselju Srebreno kao nastavak radova na uređenju naselja Srebreno kao središta Općine.

Radovi su nakon provedenog javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača započeli početkom listopada, a izvođač radova je tvrtka Medius d.o.o.

Projekt sanacije i konačnog uređenja šetnice potpisuje dubrovački arhitekt Vlaho Alamat ispred tvrtke Studio Alamat d.o.o., a radovi obuhvaćaju cjelovitu sanaciju kompletne zone šetnice, pregled svih instalacija, opločavanje šetališta, uređenje sunčališta i plaže uz zamjenu javne rasvjete, krajobrazno uređenje te montažu novih elemenata urbane opreme i galanterije. Predviđeni rok za izvođenje svih radova je 01. svibnja 2018. godine.

Za to vrijeme uređena je alternativna pješačka komunikacija između Srebrenog i Mlina, i to od parkirališta hotela Sheraton do objekta Čeških banja i parka Striježice. Na obe dionice postavljena je privremena rasvjeta kako bi se osiguralo samo gradilište te omogućio siguran prolaz pješaka alternativnim pravcem.

„Nakon ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu u samom središtu Srebrenog na red je došao i završni dio, a to je uređenje šetnice čime bi Srebreno kao administrativno, a i turističko središte Općine bilo uređeno na razini kakvu i zaslužuje. Sve ove investicije zapravo su i zakonska obveza općine s obzirom na ulaganja privatnih investitora te plaćene komunalne doprinose.
Nadamo se da će radovi teći predviđenom dinamikom te molim sve stanovnike i posjetitelje na strpljenje zbog određenih ograničenja koja su neophodna zbog organizacije gradilišta, a prvenstvenom mislim na otežano prometovanje šetnicom za vrijeme samog izvođenja radova.
Uskoro očekujemo i nastavak investicija tvrtke Hoteli Dubrovačka rivijera i to upravo na rubnim dijelovima šetnice tj. na objektu ”Čeških banja” te objektu buduće vile Jadranke čime bi se zakružio jedan veliki investicijski ciklus i na neki način podigla razina urbanog standarda kako za stanovnike tako i za posjetitelje“, izjavio je načelinik Župe dubrovačke Silvio Nardelli.